Workshop: Bier brouwen

Om een frisse pint op tafel te krijgen heb je geen speciale materialen of ingrediënten nodig. Met gewoon keukengerei en benodigdheden die makkelijk te krijgen zijn in de doe-het-zelf zaak kom je al een heel eind.

In onze workshop komen volgende aspecten van het brouwen aan bod:

De verschillende fases van het brouwen en een beetje chemie:
– Brouwen wordt nog makkelijker als je begrijpt wat er gebeurt. We maken echter geen gebruik van chemische toevoegsels om ons bier te laten lukken, het is allemaal puur natuur!
– Verder volstaat een bezoekje aan de doe-het-zelf zaak in de buurt.
– Waar haal je de ingrediënten? Heb je speciaal graan nodig? Wat is het belang van hop? Welke gist gebruik je? Wij brouwen niet met pakketten, maar beginnen met het graan!

Daarna gaan we aan de slag om een “double fermentation Belgian style lager” bier te maken. Wij proeven tijdens het brouwen uitgebreid. Spreek daarom op voorhand af wie Bob is, of neem de bus, het is maar een minuutje stappen van en naar de halte.

 
Een sessie duurt 3 uur. Gedurende deze tijd doorlopen we het volledige brouwproces: de deelnemers malen, mashen, louteren, zetten het koken in gang en bottelen. Bij mooi weer gaat de workshop in openlucht door.
Alle deelnemers nemen een grote fles (75cl) zelf gebotteld bier mee naar huis. Ook documentatie wordt ter beschikking gesteld. Hier leer je hoe het echt moet!

Praktisch:

Waar: Alfons schneiderlaan 195, 2100 Deurne, Bezoek onze contact pagina voor meer informatie.
Prijs: 25 Euro (U ontvangt betalings gegevens na de registratie)
Wanneer: 29 April om 13:00

Reservatie:

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

Leave a Reply